Voorzitter

Bram

Getrouwd met Inge en vader van Oscar, woont sinds 2017 in Hengelo.

Werkt als jurist bij de Centrale Raad van Beroep, de hoogste bestuursrechter op het terrein van het sociaal zekerheidsrecht en de participatiewet. Daarnaast lid van de commissie advisering bezwaarschriften Borne en penningmeester van een bestuur.

Secretaris

Bert

Mijn naam is Bert Roos, vader van twee kinderen.

Ik ben werkzaam geweest als maatschappelijk werker bij een thuiszorgorganisatie en ziekenhuis in Hengelo

Ook in Hengelo ben ik projectcoördinator/teamleider geweest bij een instelling voor verslavingszorg. Verder agogisch medewerker voor verschillende wijkwelzijnsorganisaties.

Daarnaast jaren een eigen praktijk gehad voor maatschappelijk werk.

Momenteel bezig met een project voor gezonde leefstijl in Hengelo.

Vice Voorzitter

Roelof

Roelof is gepokt en gemazeld in het welzijnswerk. Hij bekleedde meerdere functies, van jongerenwerker midden jaren ‘80, via re-integratiespecialist en leidinggevende tot uiteindelijk directeur van een grote welzijnsorganisatie in Drenthe.

Hij is op dit moment actief als ondernemer en runt samen met zijn partner een bedrijf dat zich bezig houdt met (sociale) projectontwikkeling en met activiteiten rondom duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hij is daarnaast bestuurslid van de stichting Sociaal Ondernemen Noord Nederland en treedt op als mantelzorger en belangenbehartiger voor zijn moeder.

Roelof is geneigd om ook achter de horizon te kijken, maar is altijd gericht op praktische toepassing van inzichten. Hij is zeer geïnteresseerd in wat er in de samenleving gebeurt en hoe dat mensen en organisaties raakt. Maatschappelijk betrokken dus en daarom ook lokaal actief.

Gertjan

Gertjan Knook: woont samen met Marianne en dochter Anna in Hengelo. Getogen Groninger maar woont met 2 uitstapjes in totaal al zo’n 25 jaar in Hengelo.

In het werkende leven op verschillende fronten actief (geweest): HR, Operations, Logistiek, Projectmanagement.

Daarnaast maatschappelijk betrokken en in verschillende bestuurlijke functies actief geweest. Van Stichting Kringloop Hengelo tot Vereniging van Logistiek Management en de Sportraad Hengelo en vooral heel veel binnen de (volleybal) sport. Momenteel nog actief als bestuurder voor Stichting Webton Topvolleybal en Stichting Sportkantine Veldwijk. Groot sportliefhebber zowel actief als passief.

Doet veel met gezonde drive en passie en mag graag wat prikkelen en uitdagen en voor wat dynamiek zorgen. Pragmatisch en altijd mens en resultaat gericht.

Vacature

Als adviesraad zijn we altijd nieuwsgierig naar mensen uit Hengelo die geinteresseerd zijn in het sociaal domein, de manier waarop de gemeente zorgt voor haar inwoners en daar graag een bijdrage aan wil leveren.

Er zijn voor de continuiteit van het werk van de adviesraad altijd mogelijkheden om mee te denken.

Geinteresseerd?

Lees onze actuele vacaturetekst!

Mail je motivatie en cv naar info@adviesraad.nl

Thea

55 jaar, gehuwd, woont sedert 1988 in Hengelo.

Verschillende functies vervuld: Groepsleider: minderjarige seksueel delinquenten; Jeugdbescherming: gezinsvoogd, leidinggevende; Veilig Thuis: maatschappelijk werk; verstandelijk gehandicaptenzorg: teamcoach

Ana

Moeder van vier kinderen, twee meisjes en twee jongens.

Een kinderwens van mij om veel kinderen groot te brengen. En dat is gelukt.

Tevens verzorg ik mijn demente moeder van 86 jaar, mantelzorger wordt dat genoemd. Het is meer dan dat….

Ze is onderdeel van ons gezin en dat doen we samen en met veel liefde en aandacht.

Ik werk als ondersteuner voor bestuur en directie van een jeugdzorg instelling in Hengelo, in meerdere functies werk ik hier al 26 jaar.

Daarnaast heb ik ook verschillende (vrijwillige) bestuursfuncties in het sociale domein en onderwijs.

Mark

Vader van twee volwassen kinderen, woont sinds 1990 in Hengelo. Werkt als changemaker, sparringpartner en adviseur bij Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en bij Gedragswerk. Daarnaast vrijwillige (onderwijs-gerelateerde) bestuursfuncties. Thema's: onderwijs, preventie, jeugd, morele besluitvorming. Voorheen maatschappelijk werker in zorg en welzijn.